HØJ KVALITET KRÆVER VIDEN - SIMULERING ER EN DEL AF LØSNINGEN

Medicinalindustrien stiller meget høje kvalitetskrav samt omfattende tests i forskningen og udviklingen af nye lægemidler, behandlinger, diagnostiske apparater og metoder.

Modellering og simulering tilbyder en effektiv måde at opnå en dybere forståelse af de involverede processer og fænomener. Allerede i dag udnytter den farmaceutiske industri på en lang række områder simulering. Vores eksperter vil komme nærmere ind på, hvordan man bliver endnu bedre til at udnytte simulering, blandt andet indenfor følgende områder.: 

 • Reaktionskinetik og farmakokinetik
 • Modellering af separationsprocesser
 • Biokemiske sensorer og test
 • Varmeoverførsel og varmeproduktion
 • Flow, CFD og mixing
 • Mikrofluidic
 • Tabletfremstilling

Desuden vises der på briefingen eksempler på, hvordan man ved hjælp af simulering kan analysere f.eks. hvor energiforbruget i virksomhedernes produktionsfaciliteter, kan reduceres - UDEN at gå på kompromis med kvalitetsniveauet.  

Farmaceutiske processer omfatter en lang række parametre, der kan påvirke et lægemiddel, en behandling eller et diagnostisk udstyrs ydeevne. Variationerne i disse parametre resulterer i usikkerheder i processerne og produktkvaliteten og kan medføre risiko for overskridelse af de accepterede grænseværdier

Med usikkerhedskvantificering (Uncertainty Quantification) opnås en bedre forståelse af hvilke og hvor meget de forskellige parametre påvirker kvalitets- og sikkerhedsaspekter.

 

BEDRE PROCESSER OG APPARATER:

Med en model af en proces eller et apparat har man mulighed for optimering for at opnå bedre performance, øget sikkerhed, mindre følsomhed overfor parametervariationer, eller andre ønsker.

I løbet af denne briefing kigger vi på, hvad der skal til for at udnytte simuleringer inden for de nævnte områder. Desuden viser vi eksempler på resultater som industrien har opnået gennem en mere simuleringsorienteret tilgang til udvikling og optimering af forskellige processer.

 

Softwaren bliver demonstreret, og du har mulighed for at stille spørgsmål direkte til direktør Thure Ralfs fra COMSOL og Managing director Lene Gottrup Barfod fra resolvent. 

PÅ DENNE BRIEFING TALER VI OM

 • Mød dine kvalitetskrav bedre med simuleringer
 • Begræns dit energiforbrug uden at tabe kvalitet
 • Forstå dine usikkerheder i produktionen bedre
 • Se eksempler på opnåede resultater gennem simulering af processer

HVEM DELTAGER

Målgruppen for briefingen er alle der arbejder med udvikling af processer og/eller produktion af såvel lægemidler som medicinsk udstyr eller øvrigt procesudstyr inden for farma- og medicoindustri. 

Du er måske udviklingsingeniør, maskiningeniør, industriel designer/produktudvikler. Eller du arbejder med robotteknologi, automation eller forskellige typer af test. 

OM COMSOL 

COMSOL har netop udgivet version 6.0 af deres software COMSOL Multiphysics. Værktøjet der sætter dig i stand til at digitalt teste dine produkter under stort set alle tænkelige omstændigheder. Varme, flow, mekanisk belastninger, strøm, kemi eller akustik - du definerer selv rammerne.

For at se Comsol's Privacy Policy gå til www.comsol.com/privacy. For yderligere information kontakt COMSOL på www.comsol.com/contact. Vær opmærksom på at COMSOL vil følge op på alle tilmeldte omkring dette event og andre relaterede spørgsmål.

DAGENS GÆSTER I STUDIET

Thure Ralfs
Thure Ralfs
COMSOL
Direktør
Lene Gottrup Barfod
Lene Gottrup Barfod
resolvent
Managing Director
Jakob Møllerhøj
Jakob Møllerhøj
Version2 & Ingeniøren
Journalist, Vært

DAGENS PROGRAM

torsdag, maj 25, 2023
10:00 AM - 10:05 AMVelkomst og introduktion

Vores vært byder velkommen til dagens Ingeniøren briefing. 

10:05 AM - 10:50 AMAnvendelse af modellering og simulering - eksperterne har ordet!

Se eksempler på hvor simulering kan være særligt effektivt i forbindelse med procesoptimering. Lene og Thure diskuterer mulighederne og viser hvordan man kan trække brugbare resultater ud af simuleringerne.

10:50 AM - 11:00 AMLive Q&A

Vores vært, Jonas Schou Larsen, modererer en debat med panelet og tager imod spørgsmål fra seerne

Arrangør: Ingeniøren

PRAKTISK INFO

Eventet bliver livestreamet på dagen. For at få adgang til livestreamet skal du klikke på eventlinket i den mail du har modtaget efter tilmelding. Så vil du kunne se "livestream" knap i menuen. 

Har du problemer med livestream så prøv at anvend en anden Browser. Vi anbefaler at bruge Chrome eller Edge. 

Eventen er tilrettelagt og produceret af Ingeniørens kommunikationsbureau Tech Relations.