RUMMET TUR/RETUR

Danske Andreas Mogensen skal tilbage til Rummet. Sidst var han der i 10 dage. Nu skal han være der et halvt år.
Det bliver en helt anden mission, hvor ISS bliver hans hjem med et væld af forskning og eksperimenter.
Andreas skal skal blandt andet gribe det nye rumfly Dreamchaser med rumstationens robotarm, og forberede sig på mulige rumvandringer for at reparere stationens solpaneler.


Turen derop tager han også i den nye Dragon-kapsel fra ISS, som er som en Tesla sammenlignet med den gamle Soyuz-kapsel, han fløj i sidste gang. Han bliver den første ikke-amerikanske pilot på fartøjet.
Ombord på ISS bliver han en del af den fast besætning og træner i øjeblikket til et utal af mulige ting, der kan gå galt i rumvandring-bassinet i Houston.

MØD ANDREAS LIVE:

Vi har Andreas med på et link direkte fra Houston. I studiet på Ingeniøren kigger vi på hans mission og tur med vært og journalist Thomas Djursing, der har skrevet om rumfart i 15 år og skrevet bogen om Andreas første mission.


Men vigtigst af alt: Der er en åben briefing, hvor fokus især vil være på at svare på spørgsmål fra seerne. Så tænk over, hvad du gerne vil vide om Andreas' lange rumtur.

I STUDIET

Andreas Mogensen
Andreas Mogensen
European Space Agency
Astronaut
Andreas Mogensen behøver nok ikke den store introduktion. Første og hidtil eneste danske astronaut, der står overfor sin anden rejse i Rummet. Andreas er civilingeniør og har en Ph.d i rumfartsteknologi
Thomas Djursing
Thomas Djursing
Ingeniøren
Vært
Thomas er videnskabsjournalist på Ingeniøren med rumfart som speciale. Han er forfatter til flere bøger, herunder bogen om Andreas Mogensen

Arrangør: Ingeniøren

PRAKTISK INFO

Eventet bliver livestreamet på dagen. For at få adgang til livestreamet skal du klikke på eventlinket i den mail du har modtaget efter tilmelding. Så vil du kunne se "livestream" knap i menuen. 

Har du problemer med livestream så prøv at anvend en anden Browser. Vi anbefaler at bruge Chrome eller Edge. 

Eventen er tilrettelagt og produceret af Ingeniørens kommunikationsbureau Tech Relations.